Gabionų magija

Gabionai yra daug daugiau nei tiesiog kubo formos gabalas apsaugantis nuo nuošliaužų. Tai produktas, kuris gali būti panaudotas kūrybiškai, kad padarytų jūsų turtą patrauklesnį.

betafence-gabion-129151s_1beka-800x600_thumb640x480

Gabionų vaidmuo nuolat plėtojasi. Stačiakampio formos krepšys, pagamintas iš suvirintos vietos vis dar paplitusi sienos forma, kuri saugo šlaitus nuo nuošliaužų. Taip pat atlieka svarbų vaidmenį ir regeneracijoje ir upių vagų apsaugojime.

Gabionai viešosiose vietose

Unikalios struktūros ir originalaus dizaino gabionai privertė architektus naudoti gabionus dažniau pvz., savivaldybių parkuose. Yra daugybė suolų pagamintų iš gabionų Lenkijoje, Meleceje – nuostabios struktūros, labirintas.

Sistema buvo sumontuota ant Góra Cyranowa kalno, vietoj buvusių kareivinių, teritorija šio metu yra valdoma ir naudojama miesto savivaldybės. Projektuotojai naudojo gabionų sienas kaip kliūtis, kad apiprėžtų kelią, vedantį per kalną. Jie naudojo krepšius, užpildytus akmenimis, kad pastatytų autobusų stotelę. Kalno viršuje jie padarė du paprastus labirintus, kurie tapo ištisų šeimų akcentu.

Gabionai taip pat įdomiu būdu buvo panaudoti prie kultūros centro Niedobczycėje. Didelis ženklas, padarytas iš krepšių ir akmenų, informuoja gyventojus ir lankytojus apie pastato pavadinimą. Gabionai puikiai dera su supančia architektūra ir žaluma.

Šaltinis: http://www.betafence.lt/kvpimas/inspiration/inspiration/gabionu-magija